Un treball preventiu en els cursos de pre-escolar eviten el desenvolupament de la dislèxia en aquells alumnes que tenen una predisposició a patir-la (per antecedents familiars).

Es troben zones del cervell encarregades de l’aprenentatge de la lectoescriptura, que poguessin tenir un desenvolupament insuficient, alteració o lesió poden provocar un aprenentatge incorrecte de la lectura i escriptura, que quan s’automatitzi, generi el trastorn de dislèxia.

Amb l’estudi longitudinal en diferents escoles de Barcelona i Badalona pretenem demostrar que el mal rendiment en aquelles assignatures on interfereixen el trastorn de la dislèxia es deu a altres causes, perquè en aquests alumnes no s’ha desenvolupat tal trastorn, ja que es va dur a terme el treball preventiu des de P3.

PRIMER. Proporcionar el material necessari per desenvolupar cadascuna de les funcions indispensables per a quan s’iniciï l’aprenentatge de la lectura i escriptura.

SEGON. Explorar a P5 totes les funcions a tots els alumnes i així poder donar el treball necessari a cada un i orientar per acabar de desenvolupar les funcions poc elaborades.

TERCER. Explorar a 1er. E.P. la lectura i escriptura a nivell mecànic i intervenir per corregir els passos necessaris en el procés d’aprenentatge abans que s’automatitzi.

QUART. Explorar a 2on. E.P. la lectura i escriptura abans que acabi de automatitzar.

CINQUÈ. Exploració a aquells alumnes amb alguna dificultat en l’aprenentatge de l’automatització de la lectura i escriptura, i així tancar el diagnòstic de dislèxia.

Els més de 500 alumnes observats i avaluats al llarg d’entre dos i onze anys, els únics casos diagnosticats de dislèxia són aquells que arriben nous a l’escola. Els casos que presenten dislèxia, a l’escola, tenen associada com diagnòstic primari, un TDAH o Deficiència intel·lectual.

L’estimulació de les àrees cerebrals encarregades de les funcions responsables en l’aprenentatge de la lectura i escriptura de manera precoç eviten el desenvolupament de la dislèxia o reeducant altres zones del cervell perquè realitzin la funció necessària en l’aprenentatge de la lectoescriptura en aquells alumnes amb predisposició a patir, s’aconsegueix evitar aquest trastorn.

FacebookTwitterGoogle+Compartir